Karen Glistrup
 

Efterskrift i bogen "Snak om det... med alle børn"

For bare få årtier siden var der stort set enighed om, at børn ikke skulle involveres I svære ting i livet som sygdom og død. Man forestillede sig, at man kunne skåne børn ved at tie overfor dem.

I dag ved vi, at børn oplever og sanser langt mere, end vi aner. Især når derer noget galt. De er bekymrede og nysgerrige, og de ønsker viden om det, der sker omkring dem.

Stadig flere rammes af psykiske lidelser, så alle børn vil opleve det hos nogen, de kender. Enten i deres egen familie eller hos en kammerat. Derfor bør alle børn også vide noget om psykiske lidelser. Mere end det, de hører i medierne!

Men både forældre og andre voksne er usikre på at bringe emnet på banen, for de jo selv er vokset op med tabuerne. Der mangler simpelthen et sprog.

Bogen Snak om det ... med alle børn har jeg derfor skabt som en inspiration til at finde et sprog. Bogen er som en ’maggieterning’ af de samtaler, jeg gennem årene har haft med ramte familier. Det viser sig, at Pia Olsens billeder i samspil med de små tekster, kan spejle børn, unge og voksne på en måde, så skammen og følelsen af at være forkert mindskes. Det viser sig også, at bogen kan hjælpe forældre til selv at få taget hul på den vigtige snak om virkeligheden, som de fleste vægrer sig ved.

Sammen med Landsforeningen “Snak om det…” arbejder jeg nu for at bryde tabuerne I børnehøjde og bidrage til udviklingen af et sprog om alt det med sindet og psyken.

Vi ønsker i fælleskab at inspirere til en masse nye samtaler mellem børn og voksne
- om tanker og følelser
- om psykiske lidelser
- om glæde og smerte
- om det gode liv mellem mennesker

De bedste hilsner fra
Karen Glistrup

hjerte.png

Tilmeld Nyhedsbrev:  Email      Følg med på facebook