Karen Glistrup
 

Screenshot_2014-07-22_14.28.36.png

 

 

Gem

Jesper Juul skriver om bogen:
Karen Glistrups bog er enestående, fordi den handler om, hvordan vi kan være med til at give børn noget, der for alvor beriger deres tilværelse.

Fra bogens forord af Kari Killén:
Bogen er en gave til de, der ønsker at forstå børn, og som ønsker at lade denne forståelse danne grundlag for deres relation med både børn og forældre. Utallige eksempler viser os noget, jeg også selv har erfaret: at hvis vi lader børn finde ud af os, vil de også blive i stand til at bruge os.Børn er altid involverede i det, der foregår omkring dem. Også i det, der ikke bliver omtalt.

Hvad børn ikke ved ... har de ondt af er en bog for den, som søger en praktisk og inspirerende tilgang til at skabe gode samtaler med børn og familier om de svære emner, som f.eks. når forældre er ramt af psykiske lidelser.

Fortielser er ikke gode gaver til børn, der søger at forstå sig selv og finde sammenhæng i tilværelsen. Tavsheden pakkes ind i forklaringer som: „Vi vil beskytte børnene“, og „De skal ikke involveres“, og der bindes sløjfer med ordene: „De er for små til at forstå“, „De ser ud til at have det fint“ osv.
Både udviklingspsykologien, neuropsykologien, børnene selv og al sund fornuft har imidlertid længe fortalt os, at børn har brug for at få empatisk og klar besked om det, der foregår i den virkelighed, de lever i. Det gælder selvfølgelig især det, der sker i deres familie.

Hvad børn ikke ved ... har de ondt af er en opdateret og gennemskrevet udgave af bogen fra 2002. Den er skrevet med tanke på forældrene, pædagogen, sygeplejersken, læreren, naboen, psykologen, lægen, mosteren, socialrådgiveren, plejeforælderen, præsten m.fl. og er tænkt som vejledning og inspiration til både professionelle og forældre til de gode samtaler, som letter og skaber en ny og tillidsfuld kontakt mellem børn og forældre. Bogen er krydret med en lang række levende eksempler fra forfatterens utallige familiesamtaler med sindslidende forældre og deres børn

Tilmeld Nyhedsbrev:  Email      Følg med på facebook